Logg inn

larvikgolf

Hjem / Banene / Historikk
A+ R A-

Fra tragedie til golfperle

Golfanlegget ved Fritzøe Gård har en dramatisk og tragisk forhistorie. Egentlig skulle 18-hullsbanen i Larvik vært beitemarker for kyr, men skjebnen ville det annerledes.

På forsommeren i 1988 ble grunneier Scilla Treschow Hokholt uteksaminert som fersk agronom fra landbrukshøyskolen. Hun sto klar til overta driften av Fritzøe Gård og det tilhørende jordbruket, og for å feire de framgangsrike studiene og den trygge framtiden reiste Scilla på ferie til utlandet.

Omtrent samtidig som Scilla setter seg på flyet, starter brannen på Fritzøe Gård. I løpet av 35 minutter brenner den 5 500 kvadratmeter store bygningen ned til grunnen. Alle 520 kyr omkommer.

Scilla kommer hjem til en nedbrent landskap. Hun nedsetter en ekspertgruppe hvis oppgave er å finne ut hva hun nå bør gjøre.

I august samme år kommer rapporten: Bygg en golfbane!

Scilla selv har aldri holdt i en golfkølle, men etter overtalelse sier hun ja.

Svenske Jan Sederholm får i oppgave å designe banen. I 1993 åpnes de første ni hullene, og året etter er Larvik en komplett 18-hullsbane.

Allerede ved to års alder tiltrekker den nye mesterskapsbanen seg storheter idet verdensspillerne Colin Montgomerie, John Daly og Jesper Parnevik gjester anlegget for å spille SAS Invitational. Anlegget har vært vertskap for blant annet NM individuelt, lag-NM junior, P4 Tour, Nordic League-turnering, Challenge Tour, Ladies European Tour, LET Access Tour og EM senior gjennom årene.

Et høydepunkt som bør nevnes: Hull 5 - "Svenskesteinen" - er et par 4 dogleg venstre, 381 meter fra bakerste tee, der det gjeller å legge seg til høyre for skogen ved utslaget. Men tror du langtslående Daly valgte den strategien? Nei, han drivet greenen. Noe å tenke på neste gang du besøker Larvik.

 

 

Sist endret torsdag 16. mars 2017 16:16

Del artikkelen med andre!

FacebookTwitter

Baneguide 18-hullsbanen

 

Vår 18-hullsbane utgjør kjernen i et av Norges fineste golfanlegg. Banen er designet av svenske Jan Sederholm.

Se baneguiden

Last ned baneguide på din telefon.

Bli medlem av Larvik GK!

Larvik Golfklubb har en av Norges beste baner her på Fritzøe Gård i Larvik. Fritzøe Gård Golfbane ble utpekt som Norges beste golfanlegg av bladet Kapital i 2010. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet. Hos oss kan du være medlem med eller uten spillerett på 18-hullsbanen. Les mer

Våre hullsponsorer