Nyheter

Klubbens 35-års markering

Av: Admin  |  Publisert: 10. oktober 2024  |  Siste nyheter  |  Arkiv

Larvik GK var 35 år i 2024. Dette ble feiret sammen med årsfesten.

LGKs feiring av de første 35 år fant sted 28. september i Steinbrakka, Fredriksvern Verft, Stavern med over 100 av klubbens medlemmer holdt en høy feststemning.

Det ble også avholdt premiering av seniordagen, årets matchspillkonkurranse Larvik Cup og de ulike klubbmesterskapene.

Rolf Christian Thrane Nielsen ble også utnevnt til klubbens 3. æresmedlem.

Styreleders tale under festen
 

Velkommen til jubileumsfesten.

Det er med stor glede vi ønsker dere velkommen til feiringen av vårt 35-årsjubileum. I år markerer vi 35 år med golfglede, fellesskap og utvikling av både klubblivet og lokalsamfunnet. En stor takk til alle som har bidratt på denne reisen – våre dedikerte ansatte, engasjerte medlemmer, og ikke minst våre fantastiske frivillige og sponsorer. 

Klubben ble grunnlagt den 20. juni 1989. Golfanlegget ved Fritzøe Gård var opprinnelig tenkt som beitemarker for kyr, men skjebnen ville det annerledes. I forsommeren 1988 ble grunneier Scilla Treschow Hokholt uteksaminert som agronom, klar for å overta gårdsdriften. Dessverre brant Fritzøe Gård ned, og alle 520 kyr omkom i brannen. Etter denne tragedien ble det bestemt å bygge en golfbane på stedet. Larvik Golfklubb ble etablert, og er i dag et av Norges fineste golfanlegg med en 18-hulls seasidebane og en 9-hulls pitch og putt-bane.

Klubben har arrangert flere store turneringer gjennom årene, både nasjonale og internasjonale, noe vi ser tilbake på med stolthet.

LGK er en idrettsklubb i vekst, med en omsetning på over 20 millioner kroner.

Med en omsetning på over 20 millioner kroner, kan LGK sammenlignes med en SMB-bedrift. Til tross for dette, har vi kun en liten administrasjon. Frivillige er essensielle for vår drift, og de stiller opp i mange ulike roller som bidrar til at LGK kan levere en sunn drift.

Klubben vokser raskt og har nå omtrent 1 500 medlemmer, opp fra 1 309 ved årsskiftet i 2023. Vi har en svært aktiv juniorgruppe med mye nyrekruttering. Vi ser frem til en spennende fremtid med fortsatt vekst og engasjement fra våre medlemmer.

I år har vi hatt 10 VTG-kurs med 270 deltakere. En stor takk til alle som har hjulpet til med kursene. 

Åpningstidene er utvidet fra i fjor for å bedre tjene både medlemmer og gjestespillere, og for første gang har klubbhuset vært åpent for medlemmer gjennom vinteren. For å skape et bedre miljø og tilby medlemmene et helårstilbud, selv når banen er stengt, ble det anskaffet en simulator som er plassert i uterommet (hull 19). Fra romjulen i fjor har klubbhuset vært åpent daglig fra kl. 9 til 20 i vintersesongen. Dette etterlengtede tilbudet har, basert på tidsbestillinger, vært en stor suksess. Styret har derfor besluttet å investere i to nye simulatorer, en strategisk beslutning for å forbedre treningsmulighetene og aktiviteten i klubben. Dette vil ikke bare gi økonomisk gevinst, men også bidra til et sterkere fellesskap blant medlemmene. Vi ser frem til å skape en spennende og engasjerende treningsarena som vil gagne både nåværende og fremtidige medlemmer.

I løpet av sesongen er det nedlagt et betydelig antall frivillighetstimer. Utover frivillighet knyttet til treningstilbud, turneringer, komiteer og VTG, er det utført betydelig dugnadsarbeid. Faste mandagsdugnader startet i april, og gjennom sesongen har i gjennomsnitt åtte personer stilt opp regelmessig, totalt 375 timer. Alt mulig av forefallende arbeid, som rydding av banen, vedlikehold rundt klubbhuset, plukking av baller på driving range, reparasjon av divots osv., har blitt utført. Det er vanskelig å tallfeste denne innsatsen, men det er tydelig at det representerer en stor besparelse for klubben (tilsvarende sparte lønnskostnader på ca. 125 000). En spesiell takk rettes til alle frivillige.

Administrasjonen har møtt noen utfordrende situasjoner denne sesongen, spesielt etter at den nyansatte administrative daglig leder ble langtidssykmeldt i begynnelsen av juni. De ansatte har vist en imponerende innsatsvilje og lojalitet mot klubben ved å strekke seg langt for å sikre stabil drift i høysesongen. Jeg vil gjerne sitere Henrik, som har et klart motto i sitt lederskap: "Vi skal sørge for at Larvik Golfklubb tilbyr den beste golfopplevelsen i Norge." Vi har lagt merke til en høy grad av service og positivitet fra både faste og sesongansatte i proshop og cafe, noe som har blitt bemerket av både gjestespillere og medlemmer. Henrik, motta denne beskjedne blomsterhilsenen og en stor applaus for ditt betydelige bidrag til klubben, både i sportslig og administrativ forstand.

I år har banen vært i god stand helt fra åpningen, og vi har konsekvent opplevd at kvaliteten har vært svært høy gjennom sesongen. Vi har mottatt tilbakemeldinger fra både lokale spillere og gjester om at banen er av topp kvalitet. En stor takk rettes til Ragnhild og hennes baneansatte for nok en gang å ha levert en bane vi alle kan være veldig stolte av. En stor applaus for Ragnhild, for ditt betydelige bidrag til klubben, og jeg lover å bringe en kakehilsen til verkstedet neste uke.

For å håndtere det administrative arbeidet effektivt under høyt arbeidspress med færre ansatte, er styret svært takknemlig for at Geir har akseptert rollen som konsulent for klubben. Han utfører essensielle daglige administrative oppgaver og utreder nye prosjekter som styret har pålagt administrasjonen. Geir har også lagt ned en betydelig innsats i å lede mandagsdugnadene og har selv bidratt med utallige timer gjennom året. Vi ber derfor Geir om å komme frem og motta denne beskjedne blomsterhilsenen og en velfortjent applaus for hans betydelige innsats og dedikasjon til klubbens utvikling.

I anledning jubileumsåret ønsker styret å spesielt fremheve en person som har vært en stor bidragsyter til klubben gjennom mange år. Vedkommende har vært medlem i over 26 år og har vært svært aktiv, både i dugnadsarbeid for å forbedre banen og i ulike styreroller og komiteer. Vi kan anslå at innsatsen for klubben beløper seg til godt over 4 000 timer. Personen utmerker seg som svært initiativrik, oppmerksom på oppgaver som må gjøres, og fullfører stort sett arbeidet selvstendig. Vedkommende besitter bred kunnskap og gir ofte verdifulle forslag til utførelse av arbeid. Personen er meget systematisk og har en utmerket dokumentert oversikt over klubbens kontinuerlige utvikling. Dette er et typisk JA-menneske som aldri sier nei, selv når det er mange andre prosjekter på gang, også utenfor klubben.

Det er med stor glede jeg deler ut klubbens høyeste utmerkelse til et medlem som har ytt og fortsatt yter en ekstraordinær innsats for Larvik Golfklubb. Rolf Christian Thrane Nilsen utnevnes herved til æresmedlem i Larvik Golfklubb.

Når vi ser fremover, er jeg fylt med optimisme og håp. Golfsporten utvikler seg raskt. Vi jobber med spennende fremtidsplaner for å være attraktive hele året, med enda bedre aktiviteter. Vi ønsker oss fremdeles å etablere et simulatorsenter i tillegg til utvidelse av driving range i 2 etasjer med belysning. Dette er prosjekter som styret og administrasjonen vil jobbe aktivt med fremover.

Tusen takk til alle for deres støtte og engasjement. La oss heve glassene og skåle for de neste 35 årene med suksess og fellesskap!

Larvik, 28.9.24
Lise Julie Dean, styreleder
  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her