Pro og kurs

Golffysioterapi

Vår pro Henrik samarbeider med golffysioterapeut André van Gemst om å hjelpe golferne best mulig. Dette innebærer at du kan gjøre en enkel fysisk test med øvelser for å se hva som kan forbedres - bevegelighet og muskelfunksjon - sammen med André som er en TPI-utdannet fysioterapeut. Ingen sving blir bedre enn det kroppen fysisk klarer. Henrik hjelper deg med svingen, og du får oppgaver som er tilpasset din kropp slik at det blir en logisk kobling mot ball. Henrik kan også benytte iPad med svinganalyseprogram og launch monitor.

Spørsmål og bestilling til  henrik@larvikgolf.no / andre@porselensklinikken.no

TPI-test av «golfkroppen" din er ikke bare for ungdom og elite. Testen passer ypperlig til voksne damer og herrer.

Litt av hva TPI (Titleist Performance Institute) er - se også mytpi.com

Bakgrunn
For et antall år siden, i 2003, fikk ball- og kølleleverandøren Titleist en idé. For å markedsføre seg selv startet de et senter i Oceanside, California. Dette senteret skulle inneholde det beste av golftrenere, fystrenere, biomekanikere og helseeksperter. Dette senteret har nå utdannet 15 000 "TPI-kompetente" personer. De har kursrekke for golftrenere, fystrenere, fysioterapeuter, leger og andre. André har gått de 3 trinnene de har som utdannelse for medisinsk personal. Derfor medical professional 3 - MP3.

TPI som så mange andre, fant ut at ingen blir gode alene. Det trengs et team for dette. Samarbeid har alltid vært i fokus. Ingen sving blir bedre enn det kroppen fysisk klarer. Det gjelder ikke bare å ha styrke, uten også ha mykhet og koordinasjon på de rette stedene. Det forskes mye på dette nå.

Svingfilosofien - grunnsynet
«det finnes mange forskjellige typer svinger, men det finnes kun en sving som er optimal og effektiv for DEG. Denne svingen er avhengig av hva kroppen din har for egenskaper og muligheter»

André samarbeider med vår pro Henrik Björelind. Dette fungerer slik at Henrik ser på svingen - det som han ønsker å forbedre eller forandre. André ser på om det finnes fysiske hindringer for denne utviklingen. Vi kommuniserer om og med spilleren for å få det beste ut av rådene.

Det er viktig å finne ut av om det er kroppslige egenskaper som gjør at ballen går eksempelvis til høyre hele tiden.

André bruker en enkel test bestående av et antall enkle bevegelser for å finne ut dine «nøkkel-områder» på det fysiske plan. Du får på en måte et tall lignende et handicap, hvis du vil. Ofte er de samme "nøkkel-områdene" også årsaker til at plager oppstår andre steder i kroppen. Eksempelvis begynner voksne å bli noe stivere i eksempelvis venstre hofteledd. Dette gir en type overbelastning i ryggen. Du får smerter i ryggens venstre side, men årsaken ligger i nedsatt bevegelighet i venstre hofte.

Du kan forandre en egenskap som også gir overføringsverdi til det daglige livet - ikke bare i golfhverdagen.

Testen gir svar på

  • hvilke type øvelser som er prioritert for deg - styrke, koordinasjon, balanse og smidighet
  • om det kan kobles til de svingtekniske tanker som Henrik ønsker å se et resultat av når han trener deg
  • hvis du ønsker så får du et test/fysisk «handicap» som forandres når kroppen din forandrer egenskaper etter øvelser

André gir også vintertrening med slyngeøvelser og koordinasjon bevegelighetsøvelser på Porselensklinikken i Porsgrunn.

 

  
Dette nettstedet bruker cookies (informasjonskapsler) for å tilpasse nettsidene bedre til deg som bruker. Klikk OK for å godta dette Les mer om cookies og personvern her